آنچه باید در مورد حساسیت به شیر و ماست بدانید


بسیاری از افراد به شیر حساسیت دارند. از آنجا که ماست نیز از شیر تخمیر شده تهیه می شود ، برخی از افرادی که ماست می خورند نیز ممکن است به شیر یا لاکتوز حساسیت داشته باشند.

حساسیت به شیر یکی از رایج ترین حساسیت های غذایی در بین کودکان است. حساسیت به ماست در اصل به معنی حساسیت به لبنیات است زیرا ماست از تخمیر شیر با باکتری های موجود در ماست تهیه می شود.

با این حال ، علائم عدم تحمل لاکتوز ممکن است گاهی پس از مصرف محصولات لبنی ظاهر شود. هر کسی که از علائم مربوط به حساسیت غذایی رنج می برد ، باید برای درمان به پزشک مراجعه کند.

در این مقاله ، ما علل ، علائم ، روش های درمان و خطرات ناشی از حساسیت به شیر ، ماست و لاکتوز را بررسی می کنیم.

حساسیت به شیر و ماست چیست؟

حساسیت به شیر گاو یا سایر محصولات شیر ​​گاو در نوزادان و کودکان شایع است. این حساسیت در 2.5 درصد از کودکان زیر سه سال مشاهده می شود. اگرچه حساسیت به شیر معمولاً با افزایش سن برطرف می شود ، اما این مشکل می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

اگر نوزاد به شیر تازه حساسیت داشته باشد اما به شیر گرم حساسیت نداشته باشد ، به احتمال زیاد به زودی حساسیت خود را به طور کامل از دست می دهد.

از سوی دیگر ، اگر شیر گاو آنتی بادی زیادی در بدن خود مصرف کند ، این حساسیت می تواند ادامه یابد. پزشک ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری میزان آنتی بادی ها انجام دهد و پیش بینی کند که آیا حساسیت برطرف می شود یا ادامه می یابد. یک متخصص آلرژی همچنین می تواند در مطب کودک آزمایش دهانی انجام دهد تا ببیند آیا حساسیت از بین رفته است یا خیر.

حساسیت به شیر واکنش بدن به پروتئین های موجود در آن است. هنگامی که فرد به شیر حساسیت دارد ، پروتئین موجود در شیر به ایمونوگلوبولین (IgE) خود متصل می شود. سیستم ایمنی بدن آن را تهدیدی برای سلامتی بدن می داند و باعث واکنش آلرژیک می شود.

همچنین بخوانید: تاثیر ورزش بر شیر مادر

ریشه های غیر منتظره

بسیاری از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند به شیر حیوانات دیگر مانند بز و گوسفند نیز حساسیت دارند. علاوه بر این ، پروتئین های شیر را می توان در محصولات دیگر یافت. به عنوان:

  • ماهی تن؛
  • سوسیس ؛
  • گوشت های فرآوری شده ؛
  • آدامس؛
  • نوشیدنی های بدنسازی و انرژی زا.

طبق قانون برچسب زنی و حمایت از حقوق مصرف کننده ، مصوب 2014 ، در صورت استفاده از شیر یا پروتئین های شیر در تولید محصولات ، این موضوع باید روی برچسب این محصول قید شود.

با این حال ، این قانون در مورد محصولاتی که حاوی شیر یا پروتئین شیر بسیار کمی هستند به دلیل مشترک بودن ماشین شیر یا محصولات آن با سایر محصولات اعمال نمی شود.

در نتیجه ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از استفاده از محصولات جدید که ممکن است واکنش پذیر باشند ، مراقب باشند.

علائم:

علائم حساسیت به شیر می تواند خفیف یا شدید باشد و گاهی اوقات تهدید کننده زندگی باشد. این علائم معمولاً دو ساعت پس از نوشیدن شیر ظاهر می شود و موارد زیر را شامل می شود:

  • کهیر و خارش ؛
  • معده درد ؛
  • معده درد ؛
  • اسهال

شیر گاو می تواند حساسیت جدی تری به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم بیماری می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و به سرعت پیشرفت کند. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس یا مشکل در صحبت کردن
  • سوزش گلو ؛
  • حالت تهوع؛
  • سرگیجه ؛
  • احساس ضعف ؛
  • تپش قلب؛
  • فشار خون پایین.

هر کودک یا بزرگسالی با این علائم باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

همچنین بخوانید: علائم و درمان آلرژی غذایی

رفتار

بهترین روش برای کنترل آلرژی به شیر ، اجتناب از محصولات لبنی است. این محصولات شامل موارد زیر است:

  • شیر حیوانات ؛
  • ماست؛
  • پنیر؛
  • کره ؛
  • بستنی.

پزشک ممکن است داروهایی مانند آنتی هیستامین ها ، دیفن هیدرامین یا سیتریزین هیدروکلراید را برای افرادی که دارای آلرژی خفیف هستند تجویز کند.

حساسیت شدید به شیر که منجر به آنافیلاکسی می شود نیاز به درمان فوری با آدرنالین دارد. پزشک به شما توصیه می کند که همیشه تزریق کننده آدرنالین خودکار همراه داشته باشید و در صورت بروز علائم آنافیلاکسی خود را درمان کنید.

در سال 2020 ، سازمان غذا و دارو با هشدار ایمنی به مردم هشدار داد که یک تزریق کننده خودکار آدرنالین (به نام اپیپنیک ، اپیپنوژنیک و اپیپنوژنیک) ممکن است به درستی کار نکند. این می تواند از مراقبت های نجات دهنده در شرایط اضطراری جلوگیری کند.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز با حساسیت به شیر متفاوت است. حساسیت به شیر به دلیل واکنش بدن به پروتئین های موجود در آن است ، اما روده کوچک کسانی که به لاکتوز حساسیت ندارند ، لاکتاز کافی ترشح نمی کند. لاکتاز آنزیمی است که قند شیر یا لاکتوز را تجزیه می کند.

همچنین افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از همه محصولات لبنی اجتناب کنند ، اما افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ممکن است نتوانند کلسیم مورد نیاز خود را دریافت کنند و ماست به این امر کمک می کند.

همچنین بخوانید: آیا محصولات لبنی بهترین منبع کلسیم برای استخوان شما هستند؟

علائم

لاکتوز هضم نشده به روده بزرگ می رسد و در آنجا تخمیر می شود. علائم عدم تحمل لاکتوز به شرح زیر است:

  • تورم؛
  • اسهال ؛
  • تشکیل گاز در معده ؛
  • معده درد.

دلایل

آلرژی می تواند ژنتیکی باشد یا ناشی از حساسیت ثانویه باشد. به عنوان:

  • بیماری کرون؛
  • بیماری سلیاک ؛
  • رادیوتراپی ؛
  • برخی از داروها ؛
  • تولد زودرس.

عدم تحمل لاکتوز شبح انگیز است. برخی افراد محصولات لبنی را بهتر از دیگران تحمل می کنند. تحقیقات نشان می دهد که برخی افراد می توانند تا 12 گرم لاکتوز در روز (میزان لاکتوز موجود در یک لیوان شیر) بدون هیچ علامتی مصرف کنند.

همچنین ، طبق اعلام موسسه ملی دیابت و کلیه و گوارش ، عدم تحمل لاکتوز در بین اروپایی ها یا اروپایی تبار کمتر است. آنها می گویند آمریکایی ها از نژادها و اقوام زیر هضم لاکتوز را سخت تر می کنند:

  • اسپانیایی زبان ؛
  • لاتین ؛
  • آسیایی-آمریکایی ؛
  • سرخپوست آمریکایی ؛
  • آفریقایی آمریکایی.

تعویض ها

برخی از افرادی که به لاکتوز حساسیت ندارند ممکن است به محصولات با لاکتوز کمتر مانند ماست و پنیر خشک حساسیت نداشته باشند.

تصفیه ماست یونانی در حین فرآوری ، آب پنیر را از بین می برد. این باعث می شود لاکتوز این محصول کم باشد. همچنین بافت پنیر سفتی ایجاد می کند.

در مقاله ای که در سال 2018 در مورد انواع مختلف ماست منتشر شد ، آمده است که ماست یونانی کمترین میزان قند را در بین ماست ها دارد و 80 درصد این قند را لاکتوز تشکیل می دهد. در نتیجه ، ماست یونانی می تواند گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باشد.

رفتار

افراد حساس باید برای کاهش لاکتوز در رژیم غذایی خود با پزشک یا متخصص خود مشورت کنند. متخصص تغذیه می تواند قرص های جایگزین لاکتاز را برای شما تجویز کند.

جایگزین های شیر

اکثر فروشگاه های مواد غذایی جایگزین های زیادی برای شیر گاو و محصولات حاوی آن دارند. مردم می توانند کره ، مارگارین ، شیر ، ماست و پنیر گیاهی بدون لبنیات خریداری کنند.

با تشخیص پزشک ، ممکن است لازم باشد از شیر حیوانات دیگر مانند بزها که واکنش مشابهی دارند ، اجتناب شود.

در ایالات متحده ، اگر این محصول حاوی شیر باشد ، در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر شده است. مردم باید این لیست ها را با دقت بخوانند و از مواردی که باعث ایجاد حساسیت می شوند آگاه باشند ، مانند پروتئین شیر ، کازئین و لاکتوفرین ، که ممکن است در نگاه اول مشکلی به نظر نرسد.

دیدگاهتان را بنویسید