آگاهی تغذیه ای: اصول آگاهانه غذا خوردن


خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز می کند. اصول آگاهی تغذیه ای و مزایای آگاهانه غذا خوردن را بخوانید.

خوردن آگاهانه راهی برای ایجاد رابطه سالم با غذا است. ترویج تفکر مثبت و تشخیص و احترام به گرسنگی از جمله اصول این روش است.

ایولین تریبول و الیز راش متخصصان تغذیه ای بودند که اولین بار در سال 1995 در کتاب خود تحت عنوان تغذیه آگاهانه: رویکردی انقلابی در رژیم غذایی از اصطلاح تغذیه بصری استفاده کردند.

با این حال ، باید بدانید که این دو نفر اولین کسانی نبودند که اصول این روش را آموزش دادند.

با تاسیس کوه سبز در سال 1973 ، تلما ویلر بر جامعه بدون رژیم با عادات بهداشتی طولانی مدت پایدار تأکید کرد.

چند سال بعد ، سوزی آیرباخ در کتابی به نام چاقی ، یک مشکل فمینیستی ، نحوه پایان رژیم غذایی و اضطراب غذا را توضیح می دهد.

همچنین در سال 1982 ، شاعری به نام جنین روث کتابی در مورد تغذیه آگاهانه منتشر کرد.

منشاء تغذیه آگاهانه ناشناخته است ، اما پیام اصلی آن ضد رژیم گرفتن ، ایجاد تصویر بدن سالم ، ایجاد صلح با غذا و گوش دادن به بدن است.

رژیم ها غذاها را به عنوان خوب یا بد برچسب گذاری می کنند. اما خوردن آگاهانه بر احترام به گرسنگی تأکید می کند و بر کفایت غذا برای سلامت جسمی و روانی پایدار متمرکز است.

این مقاله اصول تغذیه آگاهانه و نحوه شروع کار را بررسی می کند. همچنین مزایا و خطرات استفاده از این روش را شرح می دهد.

همچنین بخوانید:

تغذیه چیست و چرا اهمیت دارد؟ (کلیک)

آگاهی از تغذیه چیست؟

به گفته تریبول و راش ، در خوردن آگاهانه باید به علائم گرسنگی توجه کرد و بدون احساس گناه ، تغذیه مورد نظر را خورد. در این روش ، او دوست دارد غذا بخورد ، به علائم گرسنگی احترام می گذارد و سیری قابل تشخیص است.

در حالت ایده آل ، این روند طبیعی است. با این حال ، این روند برای برخی از افراد (از جمله کسانی که سالها رژیم گرفته اند) دور از ذهن است.

در واقع ، سالها محدودیت تغذیه ، استفاده از غذا برای مقابله با احساسات منفی و وسواس برای غذاهای سالم ، دلایلی است که سعی می کنند رژیم غذایی آگاهانه خود را امتحان کنند.

به گفته تریبول و راش ، کودکان خردسال نمونه خوبی از تغذیه آگاهانه هستند. به این ترتیب ، مردم دید ساده تری نسبت به غذا دارند.

با استفاده از این روش ، می توانید با ایجاد اعتماد به نفس در علائم طبیعی گرسنگی و سیری ، رابطه قوی با بدن خود برقرار کنید.

همچنین بخوانید:

نکات تغذیه ای برای افزایش طول عمر و سلامتی (کلیک کنید)

10 اصل کلیدی آگاهی از تغذیه

برای پیروی از رژیم غذایی آگاهانه ، لازم است 10 اصل کلیدی را در نظر بگیرید. تریبول و راش از آنها در کتاب خود نام بردند و سپس آن را در نسخه های بعدی به روز کردند.

صلح با غذا

غذا دشمن نیست.

غذا ممنوع تلقی نمی شود. البته حساسیت یا عدم تحمل غذایی استثنائاتی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

مصرف بی قید و شرط غذا از هوس های غیرقابل کنترل ، احساس محرومیت و میل به پرخوری جلوگیری می کند.

طرز فکر قبلی در مورد رژیم را حذف کنید

پیروان این رژیم به طور مداوم از غذا و تأثیر آن بر بدن آگاه هستند. در رژیم های غذایی ، غذاها به دلیل طرز فکر سالم تر و خاص تر فیلتر می شوند.

داشتن رژیم غذایی به ویژه برای طول عمر مضر است.

افرادی که رژیم های غذایی را دنبال می کنند ، بر اساس طرز فکر خود غذای خود را انتخاب می کنند و به عواملی مانند گرسنگی ، شهوت و خواسته های جسمانی توجه نمی کنند.

خوردن آگاهانه به همه این موارد توجه می کند.

چالش پلیس غذا

داشتن ذهنیت پلیس غذا به معنای اخلاقی تر کردن غذا است. در واقع مردم غذاهای سالم را خوب و غذاهای ناسالم را بد می دانند.

این باورها درست نیستند و با خوردن آگاهانه به چالش کشیده می شوند.

احترام به گرسنگی

محدود کردن غذاها منجر به پرخوری می شود. در تغذیه آگاهانه ، آنها از کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها استفاده می کنند تا به میزان کافی کالری دریافت کنند.

این ممکن است برای برخی از افراد دشوار باشد ، اما هدف افزایش آگاهی از تشخیص گرسنگی و سیری است.

لطفا با احساسات خود کنار بیایید

گاهی اوقات افراد برای کنار آمدن با احساسات ناخوشایند یا تحریک کننده شروع به غذا خوردن می کنند. به این می گویند تغذیه احساسی.

این اصل استفاده از روش های مختلف برای مقابله با احساسات را پیشنهاد می کند. این موارد شامل نوشتن رویدادهای روز ، گردش در اطراف و تماس با یک دوست یا بستگان است.

علاوه بر این ، مشورت با یک درمانگر برای یافتن منابع مشکلات و یادگیری تکنیک های مقابله موثر بسیار مهم است.

عامل رضایت را کشف کنید

غذا خوردن باید رضایت بخش باشد.

خوردن غذای دلپذیر در محیطی دوستانه باعث ایجاد احساس رضایت می شود. در واقع ، این وضعیت با افزایش احساس رضایت همراه است.

تشخیص سیری

احساس گرسنگی و سیری باید محترم شمرده شود.

اصول تغذیه آگاهانه شامل توجه به لحظات بعد و بعد از غذا می شود. در واقع ، باید به طعم غذا ، احساس آن و گرسنگی شما توجه کنید. این امر در تعیین زمان رضایت و سیری مثر است.

به سلامتی خود احترام بگذارید – تغذیه ملایم

آنچه در طول زمان و به طور مداوم مصرف می شود مهم است. شما باید غذاهایی را انتخاب کنید که به اهداف تغذیه ای و میل شما نزدیک هستند.

احترام به بدن

انتظارات غیرواقعی از بدن باعث انتقاد شدید از خود می شود.

در واقع ، حفظ این انتظارات ، رد ذهنیت رژیم را مشکل می کند.

رعایت رژیم غذایی آگاهانه باعث قدردانی و احترام به بدن می شود.

حرکت – تفاوت را احساس کنید

به جای تمرکز بر میزان کالری که می سوزانید ، هنگام تمرین بر احساسات خود تمرکز کنید.

در واقع ، این احساس باید به عنوان انگیزه ای برای فعال بودن و فعال ماندن استفاده شود.

همچنین بخوانید:

نحوه محاسبه کالری (کلیک)

چگونه از آگاهی تغذیه پیروی کنیم

خوردن آگاهانه یک سبک زندگی است و هرکسی متفاوت از آن زندگی می کند. اگر می خواهید از رژیم غذایی آگاهانه پیروی کنید ، این مراحل را دنبال کنید:

  • عادات غذایی: به عادات غذایی خود بدون قضاوت توجه کنید.
  • به دلایل خوردن فکر کنید: به گرسنگی فیزیکی یا احساسات منفی پشت تصمیم برای غذا خوردن توجه کنید.
  • آگاهی را در نظر بگیرید: آموزش ذهن آگاهی عوامل روانی پشت خوردن احساسی را تغییر می دهد.
  • به علائم گرسنگی گوش دهید: وقتی گرسنه هستید ، غذا بخورید و مصرف غذای خود را محدود نکنید.
  • از اخلاق غذایی اجتناب کنید: از استفاده از برچسب غذای خوب یا بد خودداری کنید.

همچنین بخوانید:

راهنمای تغذیه سالم (کلیک کنید)

مزایای آگاهی از تغذیه

آگاهی تغذیه ای فواید جسمی و روانی دارد.

فواید جسمانی

مطالعه دیگری در سال 2019 شامل 37 بزرگسال مبتلا به بی اشتهایی عصبی و 39 نفر بدون بی اشتهایی عصبی بود.

این معیار تشخیص صحیح سیگنالهای بدن توسط افراد را تشخیص می دهد.

با توجه به نتایج این مطالعه ، بین استفاده از غذای آگاهانه و افزایش حساسیت در افراد دارای و بدون اختلال اشتها همبستگی وجود دارد. با این حال ، خوردن آگاهانه در افراد مبتلا به بی اشتهایی کمتر رایج بود.

بر اساس یافته ها ، اگرچه افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی بیشتر از دیگران در خوردن عاقلانه غذا می خورند ، اما انجام این کار در تشخیص سیگنال های طبیعی بدن مثر است.

مزایای روانی

یک مطالعه در سال 2019 به پذیرش بدن و مدیریت وزن پرداخت. طبق این مطالعه ، شرکت کنندگان بر گرسنگی جسمانی با خوردن آگاهانه تمرکز کردند و تصویر مثبت تری از بدن داشتند.

با این حال ، این همبستگی در شرکت کنندگان با شاخص توده بدنی پایین (BMI) قوی تر بود. بنابراین ، محققان دریافتند که توجه به BMI برای مطالعات آینده مهم است.

البته ، اگرچه این مطالعه شامل شرکت کنندگان از نژادها و اقوام مختلف بود ، اما 72 درصد آنها زن بودند.

همچنین بخوانید:

رابطه تغذیه و سلامت روان (کلیک کنید)

خطرات و ملاحظات

خوردن آگاهانه برای همه مناسب نیست.

به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماریهای خاص که نیاز به رژیم غذایی خاص دارند باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

این افراد شامل افراد مبتلا به دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی هستند.

برخی افراد نیز به دلایل بهداشتی باید از خوردن برخی غذاها خودداری کنند. به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید از غذاهای محرک اجتناب کنند.

برخی از افراد ، مانند افرادی که دچار اختلالات اشتها شده اند ، نباید از رژیم غذایی آگاهانه پیروی کنند. آنها باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

نتیجه

خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز دارد و شامل تمرین مثبت اندیشی است. این روش ، در واقع ، با هدف ایجاد رابطه سالمتر با بدن و غذا متولد شد.

منابع متعددی برای افراد علاقمند به رعایت اصول آگاهی تغذیه ای وجود دارد. اینها شامل کتاب ها ، گروه های حمایتی و متخصصان تغذیه است.

باید توجه داشت که خوردن آگاهانه برای همه گزینه مناسبی نیست. در حقیقت ، افراد مبتلا به بیماری یا رژیم غذایی خاص باید قبل از خوردن آگاهانه با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.

برای مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت از داروخانه آنلاین Oiro کلیک.

دیدگاهتان را بنویسید