آیا ادویه ها تاریخ انقضا دارند؟


چه آشپز خانگی آماتور باشید یا آشپز با تجربه ، احتمالاً می دانید که داشتن یک کابینت پر از ادویه جات یکی از رازهای بهبود طعم غذای شما است. چیزی که شاید ندانید این است که ادویه جات علاوه بر اینکه طعم غذا را بهبود می بخشد ، می تواند رنگ و لعاب غذای شما را افزایش دهد.

بسیاری از ادویه جات و گیاهان معمولی مانند میخک ، زردچوبه ، رزماری ، مریم گلی و دارچین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند. علاوه بر این ، شواهد نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای حاوی ادویه جات و گیاهان می تواند خطر بیماری های قلبی و تنفسی را کاهش دهد.

اگر مدتی است گیاهان و ادویه جات را ذخیره می کنید ، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا زمان آنها تمام می شود؟ و چه زمانی باید تعویض شوند؟ این مقاله به مدت زمان ماندگاری گیاهان خشک و ادویه جات و چگونگی تشخیص سالم بودن آنها می پردازد.

ماندگاری گیاهان و ادویه جات

سازمان غذا و دارو ادویه جات را “عطرهای گیاهی است که می توان به صورت کامل ، خرد شده یا آسیاب شده استفاده کرد و عملکرد اصلی آنها افزودن ادویه و طعم به غذا است”. در دنیای آشپزی ، ادویه ها از ریشه های خشک شده و پوست کنده یا از ساقه و برگ گیاهان تهیه می شوند.

هنگام تعیین ماندگاری گیاهان خشک و ادویه جات ترشی جات ، لازم است نوع ، روش پردازش و نحوه ذخیره آنها را در نظر بگیریم. به عنوان مثال ، گیاهان خشک دوام بیشتری نسبت به گیاهان خشک دارند و هرچه کمتر فرآوری شوند ، ماندگاری بیشتری دارند. عمر گیاهان خشک شده معمولاً 1-3 سال است. نمونه هایی از این گیاهان عبارتند از:

  • ا
  • اوریگان
  • آویشن
  • رزماری
  • بوی برگ
  • تبدیل شود
  • ؟
  • گشنیز
  • ا
  • مرزنجوش
  • لی

ماندگاری ادویه جات یا پودرهای گیاهی معمولاً 2-3 سال است. برخی از نمونه های رایج عبارتند از:

  • پودر زنجبیل
  • پودر سیر
  • پودر دارچین
  • پودر فلفل قرمز
  • پودر زردچوبه
  • فلفل شیرین
  • انجام دادن
  • فلفل تند
  • تکه های فلفل قرمز خرد شده
  • مخلوط چاشنی

ادویه جات ترشی جات یا دانه های درشت بیشترین ماندگاری را دارند زیرا کمتر در معرض هوا ، نور و رطوبت هستند. اندازه بزرگ آنها به آنها اجازه می دهد روغن های معطر و ترکیبات طعم دهنده بیشتری نسبت به نمونه های آسیاب شده حفظ کنند. اگر به درستی نگهداری شوند ، می توانند تا 4 سال دوام بیاورند. نمونه هایی از این ادویه ها عبارتند از:

  • دانه های فلفل کامل
  • گشنیز
  • دانه های خردل
  • دانه رازیانه
  • زیره
  • دانه زیره سبز
  • جوز هندی کامل
  • میخک
  • چوب دارچین
  • فلفل قرمز خشک شده
  • علف لیمو

نمک از این قاعده مستثنی است زیرا صرف نظر از اندازه و شکل آن خراب نمی شود و می تواند به طور نامحدود مورد استفاده قرار گیرد.

نحوه تعیین کیفیت ادویه جات ترشی جات

گیاهان و ادویه جات خشک شده اساساً منقضی شده اند یا “خراب نشوید”. وقتی گفته می شود ادویه بد شده است ، به این معنی است که طعم ، قدرت و رنگ زیادی را از دست داده است. خوشبختانه بعید است مصرف ادویه جات خراب باعث بیماری شود.

بسیاری از ادویه جات خریداری شده بر اساس تاریخ طبقه بندی می شوند ، که کیفیت و طعم ادویه ها را تعیین می کند. اگر نمی دانید چه مدت است که ادویه جات خود را خریداری کرده اید ، می توانید با بررسی عطر و طعم آنها کیفیت آنها را تعیین کنید. مقدار کمی ادویه را در کف دست خرد کرده یا مالش دهید. اگر عطر ملایم است و طعم آن بی مزه است ، احتمالاً زمان خرید ادویه جدید فرا رسیده است.

روش نگهداری ادویه جات با هدف حداکثر ماندگاری

به حداقل رساندن قرار گرفتن ادویه جات در معرض هوا ، گرما ، نور و رطوبت می تواند ماندگاری گیاهان و ادویه ها را افزایش دهد ، بنابراین کمتر احتمال دارد آنها را دور بریزید و در خرید صرفه جویی کنید. در حالی که نگهداری ادویه جات در شیشه های شیشه ای و نزدیک اجاق گاز می تواند راحت و زیبا باشد ، ذخیره آنها در نزدیک اجاق گاز راه خوبی برای حفظ طعم آنها نیست.

آنها باید در مکانی خنک ، خشک و تاریک ، مانند انبار ، کشو یا کمد دور از اجاق گاز نگهداری شوند ، که مکان بسیار خوبی است. علاوه بر این ، درب ظرفی که ادویه ها را در آن نگهداری می کنید باید محکم بسته شود و خود ظرف باید بدون سوراخ باشد. ظروف شیشه ای یا سرامیکی انتخاب خوبی هستند زیرا به راحتی تمیز می شوند و از ورود هوا و رطوبت به ظرف جلوگیری می کنند.

بسیاری از افراد نیز از ظروف پلاستیکی استفاده می کنند ، اما هوا معمولاً در آنها نفوذ می کند و می توانند رنگ و بوی ادویه ها را جذب کنند. اگر می خواهید از آنها استفاده مجدد کنید ، تمیز کردن آنها دشوار است.

از ظروف فولادی ضد زنگ یا قلع نیز استفاده می شود ، اما از آنجا که فلز رسانای گرما است و ادویه ها باید از منبع گرما دور نگه داشته شوند ، این ظروف نیز نامناسب هستند. اگرچه ادویه جات نیازی به یخچال ندارند ، ادویه های قرمز مانند فلفل قرمز هنگام نگهداری در یخچال رنگدانه خود را بیشتر حفظ می کنند.

در صورت نگهداری در یخچال می توان از ادویه جات حاوی روغن مانند کنجد در برابر سرما اجتناب کرد. همچنین به خاطر داشته باشید که رطوبت می تواند طعم و بافت ادویه ها را به سرعت کاهش دهد و باعث رشد کپک شود.

اگر هر کدام از ادویه های موجود در ظروف کپک زد ، آنها را دور بیندازید. برای اینکه ادویه جات خشک بمانند ، باید آنها را با قاشق به غذا اضافه کنید و ظرف را با ادویه جات ترشی جات به غذای بخارپز نزدیک نکنید و مستقیماً روی غذا بپاشید.

آیا ادویه های منقضی شده شما را بیمار می کند؟

نه ، ادویه های بد نمی توانند شما را بیمار کنند. کیفیت ادویه جات ترشی جات ممکن است ضعیف باشد ، اما در واقع منقضی نمی شوند. تاریخ روی بطری محصول به شما اطلاع می دهد که کالایی که خریداری کرده اید تازه است (و به یاد داشته باشید ، طراوت برابر با طعم بیشتر است) ، اما شما می توانید از آن ادویه حتی اگر تاریخ مصرف آن تمام شده باشد ، استفاده کنید. از آنجا که ادویه جات خشک هستند ، رطوبت آنها را خراب نمی کند. آنها معمولاً کپک نمی زنند و باکتری ها را جذب نمی کنند ، بنابراین شما بیمار نمی شوید.

خلاصه

گیاهان و ادویه جات ترشی جات نقش مهمی در طعم و نگهداری مواد غذایی ایفا می کنند. ماندگاری نسبتاً طولانی گیاهان و ادویه جات ترشی جات بین 1 تا 4 سال است ، اما ماندگاری دقیق بستگی به نوع ادویه و نحوه پردازش و ذخیره آن دارد. به طور کلی ، مصرف ادویه های منقضی شده خطرناک نیست ، اما با گذشت زمان طعم خود را از دست می دهند. همیشه ادویه جات را از گرما ، نور ، هوا و رطوبت دور نگه دارید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد ، کمتر پرتاب شود و کمتر مصرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید