آیا باید بدون گلوتن مصرف کنید؟ – آگاهی از تغذیه



برای گلوتن یا گلوتنبودن؟ این سوال است … (ما پاسخ می دهیم!)

به عنوان متخصصان تغذیه ، مشتریان اغلب از ما می پرسند که آیا باید از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده کنند و اگر چنین است ، چگونه؟

این مقاله به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا باید (یا نباید!) رژیم بدون گلوتن را امتحان کنید. و اگر این راه درستی است ، ما لیستی از مواد اولیه و غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید ، و همچنین برخی از جایگزین های بدون گلوتن را ارائه کرده ایم.

اول از همه .. گلوتن چیست؟

گلوتن نام عمومی پروتئین های موجود در گندم ، جو ، چاودار و مخلوط گندم / چاودار به نام تریتیکال است.

گلوتن به غذاها کمک می کند تا شکل خود را حفظ کرده و مانند چسبی عمل کنند که غذا را در کنار هم نگه می دارد – حتی برخی از موارد غیرمنتظره که در زیر به آنها می پردازیم!

برای روشن شدن این نکته ، بیایید از نمونه کلاسیک نان استفاده کنیم.

گلوتن بافت و ساختار نان را ایجاد می کند. این یک چسباننده است که کیفیت فنری را اضافه می کند (به خمیر پیتزای خام فکر کنید).

در یک محصول بدون گلوتن ، سایر مواد غلیظ کننده مانند صمغ زانتان ، صمغ گوار به جای گلوتن برای حفظ ساختار اضافه می شوند. بدون این جایگزینی ها ، غذا خرد می شود. بیایید با 3 موقعیت شروع کنیم که رفتن GF کاملاً موجه است:

3 دلیل برای انتخاب بدون گلوتن

  1. در صورت تشخیص بیماری سلیاک

در افراد مبتلا به این بیماری خود ایمنی ، حتی اثری از گلوتن سیستم ایمنی را برای حمله به روده کوچک فعال می کند و آسیب های زیادی را به دنبال دارد. با گذشت زمان ، روده کوچک توانایی خود در جذب مواد مغذی حیاتی را از دست می دهد ، که می تواند منجر به کمبودهای شدید تغذیه ای شود.

به عنوان مثال ، اگر دستگاه گوارش قادر به جذب آهن نباشد ، یک فرد سلیاک ممکن است دچار کم خونی فقر آهن شده و خستگی را تجربه کند.

بسیاری از افراد سلیاک همچنین عوارض جانبی ناخواسته ای مانند اسهال ، کاهش وزن ناخواسته ، نفخ ، یبوست و گاز را تجربه می کنند.

اتخاذ یک رژیم غذایی دقیق و بدون گلوتن درمان سلیاک است.

2. مشکوک به حساسیت به گلوتن هستید

اگر بعد از وعده های غذایی حاوی گلوتن احساس نفخ کمتر شدید ، اما قابل توجه ، یبوست و / یا یبوست داشته باشید ، ممکن است حساسیت داشته باشید.

بهترین راه برای دانستن؟ مجرم مشکوک را بردارید! حذف گلوتن به مدت 6 هفته و آزمایش آن ضرری نخواهد داشت.

با این حال ، اتخاذ رژیم بدون گلوتن نباید جایگزین تشخیص شود.

3. شما مبتلا به درماتیت هرپتی فرم هستید

درماتیت هرپتی فرم (DH) نوعی بیماری سلیاک است که باعث می شود سیستم ایمنی بدن به جای روده کوچک به پوست حمله کند.

این به عنوان یک بثورات خارش دار ، برآمدگی شده و حتی دردناک به دلیل عدم تحمل گلوتن ظاهر می شود.

پس از تشخیص ، پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند تسکین دهنده باشد.

در مورد هاشیوموتو یا سلامت تیروئید چطور؟

به سختی می توان گفت که آیا رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند درمانی برای بیماری های تیروئید باشد. برخی از مطالعات کوچک (مانند این) نشان می دهد اما نمی تواند فایده رژیم بدون گلوتن را برای زنان مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئید ثابت کند.

اگر واقعاً حساسیت به گلوتن دارید ، می تواند باعث التهاب در مخاط روده شده و جذب داروی تیروئید را کاهش دهد.

برخی نظریه ها نیز وجود دارد که چگونه رژیم بدون گلوتن می تواند باعث واکنش التهابی کمتری شود و التهاب غده تیروئید را کاهش دهد.

آنچه به مشتریان می گویم: کاهش گلوتن می تواند به کاهش این التهاب و همچنین سایر تغییرات رژیم غذایی کمک کند. حذف کامل گلوتن به مدت 6 تا 8 هفته ارزش یکبار امتحان را دارد و آسیبی به شما نمی رساند.

من برخی از مشتریانی را مشاهده کرده ام که با پروتکل فاقد گلوتن به موفقیت های زیادی دست یافته اند ، اما از رژیم غذایی سالم و ضد التهابی برای روده به طور کلی پیروی می کنند (به عنوان مثال ، مقدار کمی یا بدون قند ، تن فیبر ، سرشار از امگا 3).

هنگام پیروی از رژیم حذف ، همکاری نزدیک با یک متخصص تغذیه برای جلوگیری از کمبودها و شناسایی دقیق غذاهای محرک بسیار مهم است.

دلایل عدم مصرف گلوتن

  1. کاهش وزن

جایگزین بدون گلوتن به طور خودکار به این معنا نیست که سالم تر از نسخه اصلی است.

این بدان معناست که فقط تغییر از Ritz Crackers به ​​نسخه GF تغییری ایجاد نمی کند اگر سایر مناطق رژیم غذایی شما تغییر نکندبه

این مناطق دیگر؟ وعده ها ، نسبت درشت مغذی ها (پروتئین ها ، کربوهیدرات ها و چربی ها) ، زمان بندی مواد مغذی ، کیفیت غذا و غیره.

اولین مشاوره را با یکی از متخصصان رژیم غذایی ما رزرو کنید. ما می توانیم رژیم غذایی یا خاطرات غذایی شما را بررسی کنیم تا به شما کمک کند ببینید که برای رسیدن به هدف کاهش وزن باید چه تغییراتی را انجام دهید ، خواه گلوتن بخورید یا نه.

2. سالم تر بودن

باز هم ، بدون گلوتن مساوی سالم است (مگر اینکه شما سلیاک باشید).

یک قهوه ای بدون گلوتن را می توان با همان مقدار شکر و چربی اشباع شده در یک نوع سنتی بارگیری کرد ، مهم نیست بسته بندی چقدر زیبا و زیبا باشد.

قبل از تصمیم گیری در مورد متعلق بودن به یک رژیم غذایی سالم و متعادل ، به پانل کلی مواد مغذی و مواد موجود در غذا نگاه کنید.

3. تشخیص خود

آزمایش خون مورد استفاده برای تشخیص بیماری سلیاک به جستجوی آنتی بادی گلوتن در خون بستگی دارد. در صورت اجتناب از گلوتن ، آنتی بادی ها در آزمایش خون شما ظاهر نمی شوند ، که می تواند منفی کاذب تولید کند!

چرا این یک مشکل است؟ اگر از سلیاک برای حساسیت ساده استفاده می کنید ، “لغزش” های کوچک می تواند باعث آسیب طولانی مدت به روده شما شود و منجر به مشکلاتی مانند اختلالات خود ایمنی ، خستگی شدید ، ناباروری و حتی مشکلات عصبی شود.

همچنین افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید با پزشک مشورت کنند تا علائم این مشکلات را کنترل کنند. بنابراین ابتدا با انجام آزمایش خون ، سپس با آگاهی تصمیم بگیرید

ترکیبات حاوی گلوتن

روی برچسب مواد غذایی ، کلمات را اسکن کنید گندم ، جو و چاوداربه

اجزای کمتر رایج برای جستجو عبارتند از: سفت ، مالت / سرکه مالت / شربت مالت / عصاره مالت ، سبوس جو دوسر یا جو دوسر ، مخمر آبجو ، املا (که به آن املا نیز گفته می شود) ، آرد گراهام ، بلغور و آرد گندم هیدرولیز شده.

گلوتن معمولاً در محصولاتی مانند …

  1. آبجو ، آبجو ، لاگر
  2. نان
  3. آبگوشت ، سوپ ، پایه های سوپ
  4. غلات
  5. کوکی و کراکر
  6. مقداری شکلات ، برخی شکلات ، شیرین بیان
  7. قهوه و چای طعم دار
  8. قطعات بیکن تقلید ، غذاهای دریایی تقلیدی
  9. داروها (با داروساز خود مشورت کنید)
  10. ماکارونی
  11. غذاهای فراوری شده
  12. سس سالاد
  13. سوسیس ، هات داگ ، غذاهای سرد
  14. سس ، ماریناد ، گراوی
  15. چاشنی ها
  16. من بید هستم

اگر حساسیت خاصی دارید ، حتماً از گوشت های تغذیه شده با علف و مرغهایی استفاده کنید که مرتع پرورش می دهند زیرا شیوه های سنتی کشاورزی دانه های آنها را برای دام تغذیه می کند.

می دانم ، به نظر می رسد دلهره آور است ، اما خبر خوب این است که تقریباً همه این غذاها جایگزین فاقد گلوتن دارند (به عنوان مثال ، پوسته پیتزا بدون گلوتن یا گل کلم ، نارگیل به جای سس سویا ، تورتیلا ذرت به جای آرد.) .)

و بسیاری از کربوهیدراتهای GF طبیعی را فراموش نکنید! سیب زمینی ، کدو تنبل ، برنج و مشتقات آن ، کینوا ، ذرت و مشتقات آن ، لوبیا ، عدس ، نخود ، میوه ، سبزیجات ، کینوا … فقط به ذکر چند مورد!

مارک های مورد علاقه من بدون گلوتن:

ماکارونی نخود فرنگی Banza جایگزینی است که به نظر می رسد از نظر پروتئین و فیبر غنی تر از ماکارونی سنتی یا سنتی GF است! برد – برد. آن را در سالاد ماکارونی وگان تایلندی امتحان کنید.

Kodiak Cakes یک پنکیک / مخلوط وافل و فنجان فلاپ جک بدون پروتئین بالا ارائه می دهد.

KIND دارای گرانول و میله هایی با آجیل و غلات پف کرده (برنج قهوه ای ، کینوا ، آمارانت و ارزن) است ، بنابراین آنها به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند.

مارک های دیگری که با محصولات متنوعی می بینم عبارتند از Simple Mills ، Enjoy Life ، Hippeas ، MadeGood ، Sweet ، Lorens و Udis.

آیا به نظر شما این مقاله مفید است؟ آن را (یا نسخه قابل شنیدن) با دوستی که در مورد گلوتن کنجکاو است یا در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. حتما ما را در اینستاگرام @ nutrition.awareness تگ کنید!

کیت ریچاردسون متخصص تغذیه متخصص تغذیه در اورلاندو ، فلوریدا است. او در تمرینات خصوصی ، آگاهی از تغذیه ، شریک است ، جایی که به رژیم گیرندگان نا امید کمک می کند تا با استفاده از آموزش تغذیه 1: 1 به اهداف سلامتی خود برسند. او میزبان پادکست آگاهی از تغذیه است.



دیدگاهتان را بنویسید