توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز


ویروس کرونا نام گرفت ویروس کوئید 19
علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان ، مانع از اجرای مراسم سنتی در برخی از کشورها از جمله ایران می شود. در این رابطه ، مقامات بهداشتی از مردم می خواهند روابط اجتماعی و خویشاوندی را محدود کنند.

توصیه ما به شما این است که برنامه های سفر و بازدیدهای خود را تا حد امکان به نوروز موکول کنید. اما اگر شما یک گردهمایی کوچک خانوادگی دارید ، توصیه می شود توصیه کنید تغذیه از روزهای بعد برای به حداقل رساندن مشکلات حاصله استفاده کنید.

ابتدا غذاهای پرمصرف نوروزی را معرفی می کنیم:

میوه:

میوه ها از نظر مواد مغذی و طعم متفاوت هستند ، اما ویژگی های مشترکی نیز دارند:

1. حاوی انواع آنتی اکسیدان ها است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از بیماری جلوگیری کرده و با خنثی سازی رادیکال های آزاد اثرات پیری را بر بدن به تاخیر می اندازند. (اثر ضد پیری)

2. از آنجا که غذاهای این گروه عموماً بدون فرآیند تهیه و پخت مصرف می شوند ، میزان از دست دادن مواد مغذی و آنزیم های مفید آنها بسیار ناچیز است.

3. آنها حاوی انرژی کمی هستند. مطمئناً آنها حاوی انرژی هستند و ایده کلی که “میوه شما را چاق نمی کند” اشتباه است و هر 100 گرم میوه برابر 5-6 قاشق غذاخوری برنج ، کربوهیدرات و انرژی است.

یادداشت مهم : برخلاف تصور عموم ، میوه های خشک که به دلیل طعم بسیار مورد توجه قرار گرفته اند ، میان وعده یا غذای ناخواسته محسوب نمی شوند و دارای بیشتر خواصی هستند که برای گروه میوه ها توضیح داده شده است. اما توجه به این نکته ضروری است که میوه خشک کالری بیشتری در واحد حجم دارد. به همین دلیل آنها درست مانند گردو هستند که اگر بیش از حد غذا بخورید ، با تمام فوایدی که دارد شما را چاق می کند.

آجیل:

آجیل ها به گروه پروتئین ها تعلق دارند. قدرت آجیل در وجود مواد مغذی و ویتامین ها نهفته است ، این گروه دارای مزایا و معایبی است که به شرح زیر است:

1. آنها دارای کالری بالایی هستند استفاده از این گروه غذایی کالری بالایی را برای بدن تأمین می کند ، که باید به درستی محاسبه شود و در بخش رژیم غذایی روزانه گروه پروتئین گنجانده شود.

2. دارای محتوای سدیم بالایی هستند. اگرچه میزان سدیم موجود در این غذاها به طور طبیعی زیاد نیست ، اما معمولاً در حین آماده سازی نمک به آن اضافه می شود. میزان بالای سدیم برای افراد سالم و افراد مبتلا به فشار خون مناسب نیست.

3. بسیاری از خواص آنها مربوط به چربی های اشباع نشده است ، بنابراین خوردن آجیل مشکلی ایجاد نمی کند. اما روغن ها و چربی ها 9 کیلو کالری انرژی در گرم دارند ، صرف نظر از خوب یا بد بودن آنها.

4- افزایش ماندگاری می تواند نوع روغن ها را تغییر داده و از خواص تغذیه ای آنها بکاهد.

5- اگر شما از جمله افرادی هستید که در نوروز مقدار زیادی آجیل مصرف می کنید ، باید مراقب مصرف سایر غذاهای گروه پروتئینی یعنی گوشت قرمز و سفید ، ماهی ، تخم مرغ و محصولات لبنی باشید.

شیرینی

کسانی که بعد از نوروز دچار اضافه وزن می شوند ، شیرینی را بزرگترین مقصر خود می دانند. شیرینی متعلق به گروه غلات است. آرد قنادی نوعی دانه تصفیه شده است که سبوس را از دانه ها برای شکل و طعم بهتر جدا می کند.

از دست دادن سبوس منجر به چندین رویداد مهم در این غذاها شده است:

1. بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن موجود در این غذاها از بین می رود.

2. کمبود سبوس باعث افزایش سریع قند خون پس از مصرف این غذاها می شود و در نهایت پس از مصرف این غذاها ، در مدت زمان کوتاه تری احساس گرسنگی خواهید کرد.

3. سبوس آب زیادی را جذب کرده و سرعت حرکت غذا را در دستگاه گوارش افزایش می دهد. حذف سبوس حجم غذا را در معده کاهش می دهد و همچنین میزان عبور غذا از روده را کاهش داده و باعث یبوست می شود.

نکات منفی ذکر شده در بالا مربوط به آرد تصفیه شده است. حالا فرض کنید می خواهید این آرد شیرینی پزی را بپزید. مطمئن شوید مقداری شکر و روغن یا کره و خامه و شیر پرچرب به آن اضافه کرده اید. از آنجا که این غذاها حاوی ویتامین یا مواد مغذی نیستند ، مصرف طولانی مدت می تواند باعث شود بدن شما به دلیل کالری دریافتی ویتامین دریافت نکند و از سوء تغذیه رنج ببرد. یکی از عوارض سوء تغذیه از دست دادن اشتها است.

توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز:

خوردن حداقل 3 وعده غذایی اصلی در روز (صبحانه ، ناهار و شام) را فراموش نکنید.

– در ایام نوروز ، بهتر است رژیم غذایی را مانند سایر مواقع تنظیم کرده و میوه های خشک را به عنوان میان وعده و به میزان متعادل مصرف کنید. ولی حجم غذا می تواند در هر وعده غذایی اصلی گنجانده شود کاهش. او مخصوصاً شام را خیلی کوتاه می خواست.


صبحانه این یکی از مهمترین وعده های غذایی است که برای سلامتی و رفاه افراد اهمیت ویژه ای دارد. بهتر است افراد در ایام تعطیل زودتر بخوابند تا بتوانند صبح با طراوت از خواب بیدار شوند و صبحانه ای کامل داشته باشند که شامل مقادیر کافی نان ، شیر ، پنیر ، آجیل و … باشد بهتر است از مصرف کره خودداری کنید. ، تا جایی که ممکن است از خامه استفاده کنید. از دوغ و تخم مرغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، میوه ها و آب میوه های طبیعی برای ایجاد رژیم غذایی متنوع صبحانه استفاده کنید.

توت ، کشمش و خرما از جمله میوه ها هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید از مصرف میوه در مهمانی ها صرف نظر کنید ، به شما توصیه می کنیم این مواد را از صبحانه تا لحظه فعلی حذف کنید (مصرف چای نیز ممنوع است)

-به دلیل دریافت مواد قندی در ایام عید ، مصرف قند همراه چای را تا حد امکان محدود کنید.

هرم غذایی مصرف 2-4 واحد میوه در روز را توصیه می کند. در ایام نوروز ، معمولاً به دلیل در دسترس بودن بیشتر میوه ها ، مصرف آنها در مقادیر زیاد معمولاً بیش از حد و بیش از حد است. بنابراین ، به ویژه اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید ، مصرف میوه خود را به 2-4 واحد در روز محدود کنید.

– اگر شیرینی می خورید ، باید مقدار نان و برنج را در وعده های غذایی خود کاهش دهید. در چنین شرایطی ، استفاده از سالاد یا سبزیجات همراه غذا می تواند از پرخوری یا سوء تغذیه جلوگیری کرده و همچنین احساس سیری ایجاد کند.

– با قاطعیت سهم شیرینی و شکلات خود را در روز و میزان آجیل چقدر است. طرف خود را کنار بگذارید و دیگر درخواست نکنید.

مصرف غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش دهید. غذاهای آب پز و بخارپز بیشتری بخورید.

می توانید با کدو تنبل ، هویج ، سیب زمینی ، کلم بروکلی و مرغ یک غذای عالی تهیه کنید که ارزش غذایی بالایی دارد و در عین حال کالری بالایی ندارد.

– روزانه 8 تا 11 لیوان آب بنوشید کاهش مصرف آب در ایام نوروز یکی از عوامل مهم آسیب رسان برای سلامتی است.
از سوی دیگر ، مصرف آب از پرخوری جلوگیری می کند و احساس سیری را در شما ایجاد می کند.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند سایر موارد ، می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. مصرف بیش از حد تنقلات ، شیرینی و شکلات در این روزها در کودکان اغلب باعث ایجاد مشکلات گوارشی مانند معده درد ، تهوع و استفراغ می شود ، در حالی که از مصرف غذاهای اصلی جلوگیری می کند و بنابراین تداوم این حالت به مدت 2 هفته در تعطیلات کامل. سرگرم کننده و نه راحت

– شیرینی و شکلات می تواند اشتها را به ویژه در کودکان کاهش دهد. بنابراین ، توصیه می شود 2 یا 3 ساعت بعد از وعده غذایی اصلی کمتر از آن مصرف کنید.

شیرینی و شکلات را دور از دید نگه دارید. وقتی دسرها روی میز هستند ، طبیعی است که هر چند دقیقه یکبار میل کنند
برای خوردن شیرینی.

فعالیت بدنی و ورزش کافی داشته باشید.

موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید