راهنمای خرید محصولات لبنی | بخش دوم


راهنمای خرید محصولات لبنی

این مقاله برگرفته از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه از اصفهان است ، ادامه قسمت قبل (راهنمای کامل خرید محصولات لبنی | قسمت 1) ما هزینه می کنیم تا محصولات لبنی تا انتها با ما بمانند.

جدول ارزشهای غذایی:

درج جدول ارزش غذایی بر روی برچسب بسته بر اساس قوانین کشور ما اختیاری است. با این حال ، تولید کنندگان با وارد کردن این جدول اطلاعات بیشتری را در اختیار مصرف کننده قرار می دهند. نکته قابل توجه مفید بودن این جدول است. متأسفانه ، معلوم می شود که تولید کنندگان عوامل غیر مرتبطی را در این جدول قرار می دهند که برای شما مفید نیست. به عنوان مثال ، درصد ماده خشک یک عامل تغذیه ای نیست ، اما استانداردهای مواد غذایی میزان ماده خشک یا رطوبت را به عنوان یک عامل کیفیت تعیین می کنند تا از هرگونه تقلب جلوگیری شود و تولیدکنندگان نمی توانند محصولاتی با درصد ماده خشک زیر استاندارد تولید کنند. و درج آن در این جدول بی فایده است. همچنین برخی از تولیدکنندگان مقدار نمک را به جای سدیم ذکر می کنند که باید درست باشد. گاهی جدول به زبان انگلیسی وارد می شود که ممکن است برای همه در دسترس نباشد. در هر صورت ، گنجاندن جدول ارزشهای غذایی می تواند راهنمای شما در انتخاب محصول با ارزش تغذیه ای مناسب باشد.

بسته بندی:

بسته بندی نقش مهمی در جذب مشتری و بازاریاب دارد. بسته بندی باید محصول غذایی را در برابر عوامل خارجی محافظت کرده و از نفوذ رطوبت ، گاز و عوامل خارجی جلوگیری کند. اطلاعات روی بسته بندی مهم و گاهی حیاتی است. تاریخ تولید و انقضا ، شرایط نگهداری و گاهی توصیه های مصرف روی بسته بندی از نکات مهمی است که مصرف کننده باید به آن توجه کند ، گاهی اوقات تولیدکننده جدول ارزش های غذایی را که راهنمای مصرف کننده در کنترل رژیم غذایی است درج می کند. شکل بسته بندی و سهولت استفاده از آن عامل مهمی در خرید محصول است. هنگام خرید یک محصول ، مطمئن شوید که اندازه و حجم بسته بندی یا وزن محصول متناسب با نیاز شما باشد ، زیرا محصولات لبنی دارای ماندگاری محدودی هستند و می توانند قبل از مصرف منقضی شوند.

راهنمای خرید محصولات لبنی |  متخصص تغذیه اصفهان

کیفیت:

کیفیت میزان رضایتمندی از الزامات بر اساس ویژگی های خاص محصول است. الزامات و مقررات مشتری الزامات را مشخص می کند. بنابراین ، محصول غذایی باید دارای ویژگی ها و ویژگی هایی باشد که یک محصول باید داشته باشد. کلیه محصولات ساخته شده باید مطابق با استاندارد ملی ایران باشد. این امر توسط موسسه استاندارد و وزارت بهداشت نظارت می شود. محصولات لبنی موجود در بازار پاستوریزه یا استریل می شوند. این محصولات به طور کلی عاری از باکتری های بیماری زای خطرناک هستند. با این حال ، عملکرد مناسب تجهیزات کارخانه ، بسته بندی ، ذخیره سازی ، حمل و تحویل به مشتری بر کیفیت شیمیایی و میکروبی آن تأثیر می گذارد.

محصولاتی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند ویتامین ها و مواد مغذی خود را از دست می دهند و چربی آنها بدتر می شود. بسته بندی محصول باید سالم و عاری از پارگی یا آسیب باشد. دمای یخچال در مراکز عرضه باید با توصیه های سازنده مطابقت داشته باشد. می توانید صحت آن را از صفحه نمایش یخچال که دما را نشان می دهد ، بررسی کنید. برخی از کارخانه ها از عبارت HACCP بر روی بسته بندی استفاده می کنند. این عبارت به معنای اطمینان از سلامت و ایمنی غذا از مواد اولیه یا از کشاورزی و دامداری تا میز شام است. در ایران برخی از کارخانه ها این گواهینامه را برای برخی از این مراحل دریافت کرده اند ، بنابراین سالم بودن محصول فقط در مراحل خاصی مانند مواد اولیه یا خط تولید تضمین می شود.

بنابراین ، شایسته است اطلاعات لازم را با توضیحات بیشتر در اختیار مصرف کننده قرار داده و از گمراه شدن مصرف کننده جلوگیری شود.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه روشهای اساسی در تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

آلرژی غذایی

غذاهای مفید و مضر برای حساسیت غذایی

مصرف هندوانه و چاقی

مصرف زیاد گوشت قرمز ممنوع است

راهکارهای کنترل گرسنگی



دیدگاهتان را بنویسید