10 دروغ بزرگ رایج در مورد تغذیه! – مشاوره تغذیه تلفنی


10 دروغ بزرگ رایج در مورد تغذیه!

اطلاعات غلط زیادی در زمینه تغذیه وجود دارد. مقاله بدترین نمونه ها را لیست می کند ، اما باید بدانید که اینها تنها چند نمونه از کوه اطلاعات غلط است. در اینجا 10 مورد از بزرگترین دروغ های تغذیه ای آورده شده است.

  1. تخم مرغ یک غذای ناسالم است.

یکی از مواردی که بسیاری از افراد را موفق کرده است شیطنت آنها نسبت به غذاهای بسیار سالم است. بدترین نمونه تخم مرغ است که گفته می شود فقط به دلیل داشتن کلسترول بالا خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد. اما اخیراً نشان داده شده است که کلسترول غذایی کلسترول خون را افزایش نمی دهد. در حقیقت ، تخم مرغ در درجه اول کلسترول “خوب” را افزایش می دهد و با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط نیست.

واقعیت این است که تخم مرغ یکی از مغذی ترین غذاهای روی زمین است. تخم مرغ سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که از چشم ما محافظت می کند.

مهمتر از همه ، اگرچه تخم مرغ یک غذای “چرب” است ، اما خوردن تخم مرغ برای صبحانه در مقایسه با شیرینی های صبحانه باعث کاهش وزن قابل توجهی می شود.

  1. چربی های اشباع شده مضر هستند.

چند دهه پیش ، تصمیم گرفته شد که استفاده بیش از حد از چربی اشباع شده به عنوان منبع بیماری همه گیر قلبی در نظر گرفته شود. این بر اساس مطالعات بسیار ناقص و تصمیمات سیاسی بود که اکنون کاملاً اشتباه بوده است. یک مقاله مروری گسترده که در سال 2010 منتشر شد ، 21 مطالعه اپیدمیولوژیک آینده را با 347،747 نفر مورد بررسی قرار می دهد. یافته ها: هیچ ارتباطی بین چربی اشباع شده و بیماری قلبی وجود ندارد.

این ایده که چربی اشباع شده خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد یک نظریه تأیید نشده بود که تا حدودی متداول شد. خوردن چربی اشباع شده کلسترول HDL (“خوب”) را در خون افزایش می دهد و LDL را از LDL کوچک ، متراکم (بسیار بد) به بزرگ تبدیل می کند که LDL خوش خیم است. هیچ دلیلی برای ترس از خوردن گوشت ، پنیر ، کره و روغن نارگیل وجود ندارد.

  1. همه باید غلات بخورند.

این ایده که انسان باید رژیم غذایی خود را بر اساس غلات و دانه ها بنا کند ، منطقی نیست. انقلاب کشاورزی در تاریخ تکامل بشر اتفاق افتاده است و ژن های ما تغییر چندانی نکرده است. مواد مغذی غلات در مقایسه با سایر غذاهای طبیعی مانند سبزیجات نسبتاً کم است. آنها همچنین سرشار از ماده ای به نام اسید فیتیک هستند که مواد معدنی ضروری را در روده متصل کرده و از جذب آنها جلوگیری می کند. رایج ترین غلات در رژیم غذایی مناطق مختلف جهان گندم است … و گندم می تواند مشکلات جزئی و جدی برای سلامتی ایجاد کند.

گندم حاوی مقدار زیادی پروتئین به نام گلوتن است ، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بخش قابل توجهی از مردم به آن حساس هستند. خوردن گلوتن می تواند به روده ها آسیب برساند و باعث درد ، نفخ ، اسهال ، یبوست و خستگی شود. مصرف گلوتن همچنین با اسکیزوفرنی و آتاکسی مخچه ارتباط دارد که هر دو بیماری جدی مغز هستند.

  1. خوردن مقدار زیادی پروتئین برای استخوان ها و کلیه های شما مضر است.

رژیم غذایی با پروتئین بالا با پوکی استخوان و بیماری های کلیوی ارتباط دارد. درست است که خوردن پروتئین باعث افزایش دفع کلسیم از استخوان ها در کوتاه مدت می شود ، اما مطالعات طولانی مدت در واقع تأثیر معکوس را نشان می دهد. در دراز مدت ، پروتئین با بهبود سلامت استخوان و کاهش خطر شکستگی ارتباط دارد. علاوه بر این ، مطالعات هیچ ارتباطی بین مصرف زیاد پروتئین و بیماری کلیوی در افراد سالم نشان نمی دهد.

در واقع ، دو عامل خطر اصلی برای نارسایی کلیه دیابت و فشار خون بالا هستند که هر دو با رژیم غذایی با پروتئین بالا تقویت می شوند. با این حال ، رژیم غذایی با پروتئین بالا می تواند از نارسایی کلیه و پوکی استخوان جلوگیری کند.

  1. رژیم های کم چرب برای شما مفید است.

آیا می دانید وقتی چربی از غذا حذف می شود چه طعمی دارد؟ خوب ، طعم آن شبیه مقوا است. هیچ کس طعم آن را دوست نخواهد داشت. تولید کنندگان مواد غذایی این را می دانند ، بنابراین چیزهای دیگری را به رژیم غذایی خود اضافه می کنند تا کمبود چربی را جبران کنند. شیرین کننده هایی مانند شکر ، شربت ذرت با فروکتوز بالا یا شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام اغلب با چربی جایگزین می شوند. اما فراموش نکنید که شیرین کننده ها ، حتی اگر کالری نداشته باشند ، بهتر از قندها نیستند.

در حقیقت ، بسیاری از مطالعات مشاهده ای ارتباط مداوم و چشمگیری از شیرین کننده ها را با انواع بیماری ها از جمله چاقی ، سندرم متابولیک ، دیابت ، بیماری های قلبی ، زایمان زودرس و افسردگی نشان داده اند. در این محصولات کم چرب ، چربی های طبیعی سالم با مواد بسیار مضر جایگزین می شوند.

  1. شما باید چندین وعده غذایی کوچک در طول روز بخورید.

این ایده که شما باید در طول روز مقدار زیادی وعده غذایی کوچک بخورید تا “متابولیسم خود را بالا نگه دارید” یک باور رایج است که بی معنی است. درست است که خوردن غذا تا حدی متابولیسم را افزایش می دهد ، اما مقدار کل غذا است که میزان مصرف انرژی را تعیین می کند ، نه تعداد وعده های غذایی.

این مسئله در واقع چندین بار آزمایش و رد شده است. در یک مطالعه کنترل شده ، دو گروه مقدار مساوی غذا با وعده های غذایی بالا و پایین مصرف کردند ، اما در متابولیسم آنها تفاوتی مشاهده نشد.

نتایج یک مطالعه بر روی مردان چاق نشان داد که شرکت کنندگان در گروه 6 وعده غذایی نسبت به گروه 3 وعده ای احساس سیری کمتری داشتند. این رژیم غذایی نه تنها برای برخی افراد بی فایده است ، بلکه برای برخی مضر است.

تغذیه مداوم بدن انسان طبیعی نیست.

وقتی مدتی غذا نمی خوریم ، یک فرآیند سلولی به نام اتوفاژی مواد زائد را از سلول های ما خارج می کند. خوب است که هر از گاهی روزه بگیرید یا نخورید. چندین مطالعه مشاهده ای افزایش 90 درصدی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ (چهارمین سرطان شایع که باعث مرگ و میر بسیاری می شود) را در افرادی که چهار وعده غذا در روز در مقایسه با دو وعده غذایی مصرف می کنند ، نشان داده است.

  1. کربوهیدرات ها باید منبع اصلی انرژی در رژیم غذایی باشند.

فرض اساسی این است که همه باید رژیم کم چربی داشته باشند ، کربوهیدرات های آن حدود 60-50 از کل کالری را تشکیل می دهند. این نوع رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی غلات و قندها و غذاهای چرب بسیار کمی مانند گوشت و تخم مرغ است. این نوع رژیم ممکن است برای برخی افراد ، به ویژه افرادی که به طور طبیعی لاغر هستند ، خوب عمل کند. اما برای کسانی که چاق هستند یا سندرم متابولیک یا دیابت دارند ، این مقدار کربوهیدرات بسیار خطرناک است. این مشکل به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.

در یک مطالعه کنترل شده ، رژیم غذایی کم چرب و پر کربوهیدرات با رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات مقایسه شد. نتایج به طور مداوم رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات را ترجیح می دهد.

  1. روغن های گیاهی و دانه های امگا 6 برای شما بسیار مفید هستند.

چربی های اشباع نشده به عنوان یک غذای سالم در نظر گرفته می شوند زیرا برخی مطالعات نشان می دهند که خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهند. اما انواع مختلفی از چربی های اشباع نشده وجود دارد و همه آنها یکسان نیستند. مهمتر از همه ، ما هم اسیدهای چرب امگا 3 داریم و هم اسیدهای چرب امگا 6.

امگا 3 ضد التهاب است و خطر بسیاری از بیماری های التهابی را کاهش می دهد. در حقیقت ، انسان باید نسبت خاصی از امگا 6 به امگا 3 دریافت کند. اگر امگا 6 در این نسبت بسیار زیاد باشد ، می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. در حال حاضر بزرگترین منبع امگا 6 در رژیم غذایی فرآوری شده ، دانه ها و روغن های گیاهی مانند سویا ، ذرت و روغن آفتابگردان است. در طول تکامل ، انسان هرگز چنین فراوانی چربی امگا 6 نداشته است. این برای بدن انسان غیر طبیعی است.

امگا 3 بخورید و از مکمل های روغن کبد ماهی ماهی استفاده کنید ، اما از غلات صنعتی و روغن های گیاهی خودداری کنید.

  1. رژیم های کم کربوهیدرات خطرناک هستند.

رژیم های کم کربوهیدرات یک درمان بالقوه برای بسیاری از شایع ترین مشکلات سلامتی در چندین کشور است. رژیم های کم چرب مضر هستند و بدون آن نمی توانید بسیاری از مواد مغذی را به درستی جذب کنید. به زبان ساده ، آنها کار نمی کنند. با این حال ، رژیم های کم کربوهیدرات (که توسط متخصصان تغذیه و متخصصان تغذیه استفاده می شود) نتایج بسیار بهتری را به دنبال دارد.

نتایج تحقیقات کنترل شده در مورد رژیم های کم کربوهیدرات نشان می دهد:

  • کاهش بیشتر چربی بدن در مقایسه با رژیم های کم کالری ، حتی در این رژیم ها هیچ محدودیتی در مقدار غذای مصرفی وجود ندارد.
  • آنها فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.
  • آنها قند خون را کاهش می دهند و علائم دیابت را بسیار بیشتر از رژیم های کم چرب بهبود می بخشند.
  • آنها کلسترول HDL (خوب) را بسیار بیشتر افزایش می دهند.
  • کاهش قابل توجه تری گلیسیرید در مقایسه با رژیم های کم چرب رخ می دهد.
  • الگوی کلسترول LDL (بد) را از LDL کوچک ، متراکم (بسیار بد) به LDL بزرگ تغییر می دهد که خوش خیم است.
  • رعایت رژیم های کم کربوهیدرات بسیار ساده تر از رژیم های کم چرب است زیرا نیازی به محدودیت کالری ندارند و در طول روز گرسنه نخواهید بود.

با این حال ، بسیاری از کارشناسان بهداشت و متخصصان تغذیه معتقدند این رژیم ها مضر هستند و رژیم های کم چرب و دارای کربوهیدرات بالا را توصیه می کنند ، اما واقعیت این است که رژیم های حاوی کربوهیدرات بیش از حد برای شما مفید است.

  1. غذاهای چرب شما را چاق می کند.

به نظر می رسد خوردن چربی شما را چاق می کند. چیزهایی که زیر پوست ما جمع می شوند و باعث نرم و متورم شدن آن می شوند ، چرب هستند. خوب ، خوردن چربی قطعاً بدتر خواهد شد. اما به این سادگی ها هم نیست. اگرچه چربی کالری بیشتری در هر گرم نسبت به کربوهیدرات یا پروتئین دارد ، رژیم های پرچرب باعث چاقی افراد نمی شود. مانند سایر موارد ، بستگی به شرایط دارد.

رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و چربی می تواند شما را چاق کند ، اما ربطی به چربی ندارد. در حقیقت رژیم های پرچرب و کم کربوهیدرات نسبت به رژیم های کم چرب باعث کاهش چربی بسیار بیشتری می شوند.

مشاور با شما صحبت می کند

در این مقاله که ترجمه آن در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است ، تنها 10 مورد از موارد نادرستی که در باور عمومی رایج است ذکر شده است. انتخاب و تصمیم گیری از میان حجم زیاد اطلاعات موجود بسیار مشکل است. به ویژه اکنون که در زمینه تغذیه تفاوت های زیادی بین طب سنتی ، طب اسلامی و تغذیه مدرن وجود دارد. اما فراموش نکنید که بهترین انتخاب ایجاد تنوع و تعادل در مصرف غذا است. آزمایشات سالانه و ارجاع به متخصصان مربوطه را برنامه ریزی کنید. در این میان ، مشاوره با مشاور تغذیه یا مشاور تغذیه ورزشی و همچنین مربی ورزش ، بهترین گزینه برای داشتن اندامی ایده آل و قبل از هر چیز سلامت جسمی و روحی خواهد بود.

مترجم: معصومه کریم نجات

منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید