شکر یا کربوهیدرات؟ چه چیزی برای سلامتی بدتر است؟


شکر بهتره یا کربوهیدرات؟

شکر بهتره یا کربوهیدرات؟

سوالی وجود دارد که ما را به فکر فرو می برد. این مربوط به سلامتی است. تو حدس زدی! اگر از سلامت خود مطلع هستید ، شرط می بندیم که ممکن است این س questionال را در Google نیز جستجو کرده باشید. بیایید این ایده را یکبار برای همیشه مرور کنیم و به پایان این معما برسیم.

منشا بحث

از زمان شیوع این بیماری و گرفتار شدن در خانه های ما ، ما با پست های رسانه های اجتماعی و بحث در مورد ضرورت توجه به سلامتی خود بمباران شده ایم.

اکنون بیش از هر زمان دیگری ، با گسترش گسترده ویروس ، ما باید رژیم غذایی و انتخاب شیوه زندگی خود را به دقت بررسی کنیم. اگر قبلاً بیماریهای همزمان مانند چاقی داشته باشیم ، عفونت COVID می تواند چرخشی ناخوشایند داشته باشد.

برای اولین بار ، کل کشور شروع به مطالعه سلامت و چگونگی بهبود آن از طریق رژیم غذایی سخت کردند.

و در لیست اصلی غذاهایی که تصمیم گرفتیم به آن توجه کنیم ، قند و کربوهیدرات بود.

اما اگر بیش از آنچه شما می دانید در داستان وجود داشته باشد چه؟ کدام یک از این دو خطرناک تر است و کربوهیدرات ها و قندها عوارض جانبی دارند؟ بیا یک نگاهی بیندازیم.

در اینجا آنچه باید در مورد قندها بدانید آمده است

قندها چیست؟ به بیان ساده ، قندها ساده ترین شکل کربوهیدرات ها هستند. مونوساکاریدها و دی ساکاریدها دو دسته قندها هستند.

  • مونوساکاریدها – گلوکز ، گالاکتوز و فروکتوز.
  • دی ساکاریدها – ساکارز ، مالتوز ، لاکتوز و ترهالوز.

مونوساکاریدها و دی ساکاریدها به طور طبیعی (در میوه ها و سبزیجات) وجود دارند. آنها در طول فتوسنتز تولید می شوند. قندها را نیز می توان از این محصولات طبیعی استخراج و به عنوان افزودنی استفاده کرد.

به همین دلیل قندها را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

ترکیب هر دو دقیقاً یکسان است. وقتی محصولات گیاهی می خورید ، شکر مصرف می کنید ، همان قندی که به شیرینی ها اضافه می کنید ، آنهایی که در آب نبات ، بستنی و آب میوه ها وجود دارد.

بدن شما نسبت به منبع قندها کور است. هنگامی که مونوساکاریدها و دی ساکاریدها وارد بدن می شوند ، به گلوکز قند ساده تری تجزیه می شوند. این گلوکز توسط بدن شما به عنوان انرژی برای انجام کلیه عملکردهای خود استفاده می شود.

پس چرا شکر برای شما مضر است؟

از نظر فنی ، شکر واقعاً مضر نیست ، ضروری است. وسواس ما بر قندهای اضافی و عوارض جانبی قند فرآوری شده خطری جدی برای سلامتی شما است.

شکر اضافه شده قندی است که به آن نیاز ندارید زیرا شکر اضافی است.

عوارض جانبی قند اضافه شده موارد زیر را انجام می دهد:

  • خطر ایجاد چربی شکمی (احشایی) مرتبط با بیماری قلبی را افزایش می دهد.
  • خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی و ناتوانی جنسی را افزایش می دهد.
  • می تواند روند پیری را تسریع کند.
  • این می تواند منجر به افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود.

مصرف مطلوب قند روزانه نباید از موارد زیر تجاوز کند:

  • 25 گرم برای خانم ها
  • 36 گرم برای مردان

میوه ها و سبزیجات می توانند به راحتی به این هدف برسند (و بله ، برای جلوگیری از مصرف شکر نیازی به ذخیره شکر ، پاپایای رسیده یا موز نیست ، این میوه ها بسیار مفید هستند). فقط به شکر فرآوری شده نه بگویید.

در اینجا آنچه باید در مورد کربوهیدرات ها بدانید آمده است

کربوهیدرات ها آنها یکی از سه درشت مغذی (همراه با چربی و پروتئین) هستند. قندها نوعی کربوهیدرات هستند. فیبر و نشاسته (که پلی ساکارید نامیده می شوند) نیز کربوهیدرات هستند. تمام کربوهیدرات ها توسط بدن شما به گلوکز تجزیه می شوند ، که به نوبه خود به عنوان سوخت فعالیت های شما عمل می کند.

بنابراین چرا رژیم کربوهیدرات مضر تلقی می شود؟

همه کربوهیدرات ها مضر نیستند. دو نوع کربوهیدرات وجود دارد:

کربوهیدراتهای ساده – اینها ساختار شیمیایی ساده ای دارند و بدن شما می تواند آنها را به سرعت تجزیه کند. این باعث افزایش سریع قند خون بلافاصله بعد از غذا می شود. اما پس از آن سطح به سرعت کاهش می یابد. همچنین به معنی کاهش سریع انرژی و هضم سریع است. این به نوبه خود باعث می شود در مدت کوتاهی احساس گرسنگی کنید و مشتاق غذا خوردن بیشتر باشید.

کربوهیدرات های پیچیده – اینها ساختار پیچیده تری دارند و تجزیه آنها به گلوکز بسیار بیشتر طول می کشد. این بدان معناست که سطح قند خون افزایش یا کاهش نمی یابد. کربوهیدراتهای پیچیده انرژی پایداری را برای شما فراهم می کنند و برای مدت طولانی احساس سیری می کنید.

بنابراین ، می بینید که رژیم ساده کربوهیدرات می تواند خطرناک باشد.

نمونه هایی از غذاهایی که باید مراقب آنها باشید عبارتند از:

  • کلوچه ها
  • محصولات پخته شده
  • آب میوه ها
  • نان سفید
  • شکر رومیزی (قهوه ای و سفید)
  • سس گوجه

کربوهیدراتهای پیچیده برای شما مفید است. نمونه هایی از کربوهیدراتهای خوب عبارتند از:

توصیه می شود 45-55 درصد از کالری ما از کربوهیدرات ها تامین شود. بنابراین ، نمی توانید رژیم کربوهیدرات را کنار بگذارید یا نمی توانید ورزش کنید. کربوهیدرات های خود را عاقلانه انتخاب کنید.

اگر بیش از حد کربوهیدرات ساده بخورید چه اتفاقی می افتد؟

مصرف بی رویه کربوهیدرات های ساده می تواند موارد زیر را ایجاد کند:

برای سالم ماندن چه باید کرد؟

اکنون می دانید که نمی توانید کربوهیدرات ها و قندها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. بنابراین در اینجا چند نکته برای شما وجود دارد:

تا جایی که ممکن است از افزودن قندها و کربوهیدراتهای ساده خودداری کنید.

مطمئن شوید که به طور منظم ورزش می کنید تا حتی اگر کربوهیدرات های ساده و قندهای فرآوری شده مصرف می کنید ، بتوانید مقدار اضافی آن را بسوزانید.

به طور منظم میوه های تازه (مانند سیب ، گلابی ، موز ، پاپایا ، سبزیجات) ، غلات کامل ، محصولات لبنی (مانند بادام یا بادام زمینی) بخورید.

مدیریت استرس را بیاموزید.

کیفیت خواب خود را بهبود بخشید.

از خوردن غذاهای ناخواسته ، الکل زیاد و سیگار کشیدن خودداری کنید.

اجازه ندهید مد به رژیم غذایی توجه کند. نیازهای شما منحصر به بدن ، جنسیت ، سن و موقعیت جغرافیایی شماست. عاقل باشید و از انتخاب رژیم غذایی و شیوه زندگی خود آگاه باشید و طبیعتاً سلامت شما به تنهایی بهبود می یابد.

آخرین کلمه

هر دو قند و کربوهیدرات برای عملکرد بدن ضروری هستند زیرا انرژی ما را تأمین می کنند.

قندهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات مفید هستند و می توانند نیاز روزانه به قند را برآورده کنند.

قند رومیزی یا قند فرآوری شده بیش از حد قند است و می تواند مشکلات جدی برای سلامتی مانند چاقی یا بیماری کبد چرب غیر الکلی ایجاد کند.

کربوهیدراتهای پیچیده مانند غلات کامل و میوه برای سلامتی مفید است.

کربوهیدراتهای ساده موجود در شیرینی و فست فودها خطر چاقی و دیابت را افزایش می دهند.

شکر قهوه ای ممکن است کمی سالمتر از شکر معمولی باشد ، اما یک وعده سالم شکر قهوه ای فقط یک قاشق چایخوری است. بیشتر از این می تواند برای شما بد باشد.

خوردن شیرینی می تواند بر شیمی مغز تأثیر بگذارد و شما را وادار به خوردن شیرینی و دسر بیشتر کند.به


برای آگاهی بیشتر:

10 میوه دارای شاخص گلیسمی پایین برای بیماران دیابتی
10 بهترین کربوهیدرات برای کنترل قند خون
بهترین میوه های کم قند (مناسب دیابت)
9 جایگزین طبیعی قند
غذاهایی برای تثبیت سطح انسولین و قند خون

دیدگاهتان را بنویسید