به گزارش مهر به نقل از وزارت اقتصاد، قربان اسکندری گفت: روند اعطای تسهیلات بانکی در کشور ما به دلیل تفاوت نرخ سود بانکی با نرخ تورم (به عنوان مثال نرخ سود 18 درصد در مقابل 40 درصد نرخ رسمی فعلی است. تورم) که در آن مردم با دریافت تسهیلات بانکی عملاً از نوعی رانت بهره می برند و بدیهی است زمانی که بین نرخ سود و تورم 20 درصد اختلاف وجود دارد، قطعا تقاضا برای تسهیلات افزایش می یابد.
اسکندری گفت: در چنین شرایطی در سال های گذشته برخی اشخاص حقیقی یا حقوقی برای استفاده از این اجاره نامه بر روی سهام عدالت و حتی ایجاد بانک ها تمرکز داشتند و نمونه هایی از آن را شاهد بودیم، به عنوان مثال در مورد بانک سرمایه که آن نیز شکل می گیرد. یک دادگاه.”
وی افزود: بدیهی است زمانی که این افراد بیش از 10 درصد از سهام بانک را در اختیار داشته باشند، می توانند شهر هیئت مدیره بانک را تعیین کنید و با تصمیم گیری در بانک منابع لازم را به دست آورید.
اسکندری ادامه داد: به همین دلیل در سال 1397 قانونگذار با اصلاح ماده 5 قانون سیاست کلی، اصل 44 قانون اساسی و اصلاح قانون اساسی، ماده ای را مقرر کرد که به موجب آن موسسات اعتباری اعم از بانک ها و اعتبارات غیربانکی مؤسسات قبل یا بعد از تأسیس یا تأسیس با لازمالاجرا شدن این قانون (یا بانکهای دولتی که سهام آنها منتقل میشود) فقط میتوانند در قالب شرکتهای سهامی عام و تعاونیهای سهامی عام و مالکیت فعالیت کنند. سهام این مؤسسات ممکن است تا 10 درصد از مالک انحصاری باشد.
مدیرکل خدمات بانکی و بیمه ای وزارت اقتصاد با بیان اینکه تملک سهام هر یک از این موسسات اعتباری توسط یک مالک در دو سطح از بیش از 10 تا 20 و سپس تا سقف 33 درصد با مجوز امکان پذیر است. بانک مرکزی اعلام کرد: و سهامداران بیش از 10 درصد در بانکها، سهام مازاد خود را به وزارت اقتصاد ارسال میکنند تا این وزارتخانه به نمایندگی از دولت در مجامع بانکها شرکت کند و در صورتی که سهم سود متعلق به آن باشد. این مالک خاص، با 100٪ مالیات مواجه خواهد شد. .
وی افزود: در دو سه سال اخیر وزارت اقتصاد از این حق استفاده کرده است، مثلاً در صورت مازاد سهام برخی مؤسسات اعتباری، سود نامه ای را قبل از کسر مالیات به سازمان امور مالیاتی ابلاغ کرده است. . مدیریت. “
او یکی از وکیوم سلام قانون مجری این قانون مقرر میدارد که با صاحبان بیش از 10 درصد سهام بانکهایی که مجوز بانک مرکزی ندارند و از تقسیم سود خودداری میکنند برای اجتناب از پرداخت 100 درصد جریمه مالیاتی، کار غیرممکن است.
مدیرکل خدمات بانکی و بیمه ای وزارت اقتصاد اعلام کرد: در سال 1388 تقریباً پنج سهم از سقف مازاد مقرر در قانون شامل بانک سرمایه (حدود 60 درصد) و بانک سینا (حدود 47 درصد) به بانک واگذار شد. وزارت اقتصاد.
وی گفت: در سال 1399 حدود مازاد سهام شش بانک از جمله بانک سینا و اقتصاد نوین به وزارت اقتصاد واگذار شد و سیاست این وزارتخانه در ابتدا همکاری برای واگذاری سهام مازاد آنها بود.